Uvjeti kupnje

Opći uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na internetskoj stranici www.hermes-naklada.com. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice www.hermes-naklada.com / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje. Smatra se da se narudžbom u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja i uvjeti kupnje. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na internetskoj stranici www.hermes-naklada.com je Corto Literary d.o.o., Braće Domany 8, 10 000 Zagreb.
Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice www.hermes-naklada.com. Korištenjem internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice www.hermes-naklada.com u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te da ih redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.
Pravo Korištenja internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.
Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda.
Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.hermes-naklada.com.
Korisnik je upoznat s činjenicom da katkad dolazi do prekida usluga ili do događaja koji su izvan kontrole Corto Literary d.o.o. te prihvaća da društvo Corto Literary d.o.o. nije odgovorno za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup internetskim stranicama katkad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.
Corto Literary d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja internetske stranice www.hermes-naklada.com. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja internetske stranice www.hermes-naklada.com pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.hermes-naklada.com.
Korištenje internetske stranice www.hermes-naklada.com isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete internetskoj stranici www.hermes-naklada.com zbog protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.hermes-naklada.com internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj internetske stranice www.hermes-naklada.com.
Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na internetskoj stranici www.hermes-naklada.com. Zatim, www.hermes-naklada.com zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda  postavljene prema informacijama proizvođača. Svi sadržaji postavljeni na internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo.
Sve materijale, fotografije i tekst www.hermes-naklada.com postavlja na internetsku stranicu u dobroj namjeri kako bi se kupcu olakšao odabir prilikom kupovine. Internetska stranica www.hermes-naklada.com ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo.
Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Informacije o društvu:

Corto Literary d.o.o.
Sjedište: Braće Domany 8, HR – 10000 Zagreb
Ured: Ulica Republike Austrije 23, HR – 10000 Zagreb
E-mail: office@cortoliterary.com
Trgovački sud u Zagrebu: MBS 081013212
OIB: 26424834057
MB: 04500687
Temeljni kapital: 20.000,00 kuna, uplaćen u cijelosti
Jedini član uprave: Diana Matulić
Banka: Zagrebačka banka d.d., Trg bana Josipa Jelačića 10, HR – 10000 Zagreb
Broj računa: 2360000-1102522944
IBAN: HR2123600001102522944
Swift: ZABAHR2X

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima

1) Prodavatelj – Corto Literary d.o.o., Braće Domany 8, 10 000 Zagreb.
2) www.hermes-naklada.com – internetska stranica u vlasništvu Prodavatelja.
3) Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu.
4) Korisnik www.hermes-naklada.com – svaka osoba koja internetsku stranicu www.hermes-naklada.com koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na toj stranici ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu.
5) Korištenje www.hermes-naklada.com – pristup stranici www.hermes-naklada.com radi dobivanja informacija o sadržaju te stranice i/ili ostvarivanja internetske trgovine.
6) Online kupnja ili internetska trgovina – ostvarivanje kupnje proizvoda putem www.hermes-naklada.com.
7) Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na www.hermes-naklada.com, a koje je moguće kupiti putem internetske trgovine.

Internetska trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem internetske trgovine www.hermes-naklada.com uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem internetske narudžbe u internetskoj trgovini.
Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji i sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca bit će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.
Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na www.hermes-naklada.com, a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni. Cijena i uvjeti dostave navedeni su pod „Načini dostave“.
Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „Košarica“. Ako Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je u međuvremenu prodan, tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.
U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno s cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ako Kupac želi nastaviti s kupnjom odabire link „Kupi“, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Narudžba“ na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je Kupac dao prilikom registracije, adrese dostave, potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina plaćanja (virmansko plaćanje, plaćanje pouzećem ili plaćanje uslugom PayPala ili KeksPaya). Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu na to prima li račun fizička ili pravna osoba. Ako račun prima pravna osoba, potrebno je da Kupac unese sve tražene podatke.
Nakon izvršenja naprijed navedenih koraka internetske trgovine i odabirom „Kupi“ na stranici „Narudžba“, sustav automatski vodi Kupca na stranicu „Potvrda narudžbe“, a na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i obavijest o slanju potvrdnog maila koji sadrži ponudu prodaje odabranih proizvoda te obavijest o e-mail adresi putem koje Kupac može dobiti sve potrebne informacije.

Pretplata i predbilježbe

Određene proizvode nudimo putem pretplate i predbilježbi, a uvjeti će biti dani uz određenu akciju.
Naručene proizvode šaljemo odmah po primitku robe na naše skladište.

Platforma za internetsko rješavanje sporova

Ako se između Prodavatelja i Kupca ne postigne dogovor, svaka strana ima pravo koristiti EU platformu za rješavanje sporova dostupnu na sljedećem linku: Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS), http://ec.europa.eu/consumers/odr/.