Načini plaćanja

Plaćanje na internetskoj stranici www.hermes-naklada.com vrši se u kunama. Cijene su maloprodajne, izražene u kunama i u njima je sadržan pripadajući PDV.
Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontroliran proces, no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za online kupovinu, neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u nekoj trgovini.
Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za internetsku trgovinu. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za internetsku kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.
Neovisno o prethodnoj točki ovih Općih uvjeta, sva naručena roba bit će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:

  • Internetsko bankarstvo, opća uplatnica (virmansko plaćanje)
  • Gotovina – pouzećem (vrijedi samo za područje Republike Hrvatske)
  • PayPal
  • KeksPay

Ako ste odabrali plaćanje internetskim bankarstvom ili općom uplatnicom na Vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici internetske trgovine www.hermes-naklada.com kontaktirat će Vas po potrebi.

Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na IBAN Corto Literary d.o.o.: HR2123600001102522944
Poziv na broj: 99 – broj ponude
Primatelj: Corto Literary d.o.o., Braće Domany 8, 10000 Zagreb
OIB: 26424834057
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

Ako se plaćanje proizvoda vrši putem virmana, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na žiro račun Corto Literary d.o.o.: HR2123600001102522944
Poziv na broj: 99 – broj ponude
Primatelj: Corto Literary d.o.o., Braće Domany 8, 10000 Zagreb
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

Plaćanje pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda od dostavljača

Plaćanje pouzećem omogućuje Vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Plaćanje preko sustava PayPal

Plaćanje putem usluge PayPal vrši se u valuti koja je određena postavkama PayPal servisa (valuta plaćanja je EUR), preračunato iz kunske protuvrijednosti na dan kupovine. Iznos naplate u kunskoj protuvrijednosti nije jednak našem iznosu zbog tečajne razlike.
Trošak konverzije pri pretvaranju valuta snosi Kupac.
Molimo Vas, da se za više informacija obratite svojoj banci.
PayPal je elektronička trgovina (e-commerce) koja je posrednik u online plaćanju između Kupca i Prodavatelja. Jedna od najvećih prednosti PayPala jest to što korisnik prilikom plaćanja u internetskoj trgovini ne ostavlja broj svoje kreditne kartice ili bankovnog računa te tako smanjuje rizik od zloupotrebe osobnih informacija. Iz tog je razloga PayPal prihvaćen kao siguran posrednik između dvije strane.
Svoj račun možete otvoriti besplatno, a preko PayPal računa možete obavljati internetsku kupnju, prebacivati novac, ali i primati novac preko interneta. Te usluge za vas kao Kupca su besplatne, a PayPal zarađuje tako što trgovcima naplaćuje proviziju po svakoj transakciji.
U slučaju naplate preko PayPal platforme sva plaćanja iz Hrvatske bit će izvršena u EUR valuti te će vrijednost Vaše košarice biti konvertirana iz HRK u EUR, s obzirom na to da PayPal ne podržava HRK kao valutu plaćanja.

Plaćanje preko aplikacije KeksPay

Aplikacija KeksPay programsko je rješenje za mobilne uređaje na Android i iOS platformi. Korištenje ovog načina plaćanja uređeno je posebnim općim uvjetima korištenja aplikacije Keks Pay.

Izjava o sigurnosti kod plaćanja

Primjenjuju se najmoderniji standardi u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol.